Te önmagad vagy?

Élhetnél úgy, mintha ajándék lennél mások számára. Miért ne? Varga László püspök most erre hív.

Miért szeressem önmagamat? Mert a szeretet Istenének lettél képmása, szentélye, fia és lánya. Akkor vagy önmagad, amikor a szeretet ajándékaként élsz.

Miért szeresd a felebarátodat, még akkor is ha ellenségeddé válik? Mert parancsod van rá a szeretet Istenétől, és másképpen nem törheted meg az erőszak ördögi körét magadban sem.

Miért szeresd Istent teljes szívedből, lelkedből, erődből? Mert az ő ajándéka vagy és így tudsz igazán válaszolni az ő mindent odaadó szeretetére.

Boldogok a szentek, az éber szolgák, akik döntöttek, hogy minden nap az Úrra figyelnek és megelégszenek a mai napra elegendő kegyelemmel.

Engedd, hogy Isten országának szívedbe hullott mustármagja gyökeret verjen, és mindent átjárjon benned. Így tudod majd kovászként megkeleszteni a világot.

Jézus példát adott arra, hogy nincs olyan nap, ünnep, helyzet, amikor ne lehetne jót tenni. Csak szeretettel teli figyelem és irgalmas szív kell hozzá.

Jézus Krisztus az Élet. Ő az életet adó és az életét érted odaadó. Szeresd az életed és szeretetből add oda Jézusnak másokért.