A vallásos nagyképűség taszító

Meglepő, ha ezt egy püspöktől halljuk. Varga Laci atya ezen a héten sem hagy bennünket békén Krisztustól jövő békességével.

Miért ne magasztald fel magad? Mert a vallásos nagyképűség taszító. Miért alázd meg magad? Mert ebben is fontos követned az egyetlen mestert, Krisztust.

Isten országa elérkezett, benned van. Lépj túl az elvárásokon, szokásokon és mutasd meg azoknak is Isten ingyenes szeretetét, akiket mások lenéznek, utálnak, kiközösítenek.

Miért hívd meg az elesetteket vendégségbe? Mert Krisztusnak teszed a jót. Miért azokat, akik nem tudják visszafizetni? Mert a szentmisében az ő vendége vagy, és te sem tudod visszafizetni az ott kapottakat.

A lélekben szegények tudják mennyire esélytelenek a Krisztus követésre és gyengék a kereszthordozásra. Ezért mindenek felett ragaszkodnak Jézushoz és mindenkinél jobban szeretik őt.

Tested szentély, Isten lakóhelye. Vigyázz a szívedre, a szentek szentjére, mert onnan indul ki a szeretet, ami maga az élet.

A világosság fiainak Krisztus a jövője. Legyünk okosabbak a világ fiainál és tegyünk meg mindent Krisztusért és Krisztusnak.

Miért nem szolgálhatsz két úrnak? Mert mindkettő teljes odaadást kíván, Isten is és a mammon is. Az Isten szolgálata inspirál és felszabadít, a mammon pedig elbűvöl és magához láncol. Döntened kell!