Hol tartod a szíved kulcsát?

Friss zenei szerzemény segíthet bennünket a válasz keresésében.

A járványhelyzet csillapodásával lassan beindulnak a koncertek, ám amíg erre várakozunk, az együttesek klipjeiből meríthetünk erőt, lendületet mindennapjainkhoz.

A Crux együttes különlegessége, hogy

úgy számít az egyik legtermékenyebb magyar nyelvű keresztény bandának, hogy a tagjai Magyarország határain túl, Felvidéken élnek,

ráadásul korábbi frontemberük, dalaik többségének szerzője nem aktív tagja a csapatnak.

A június 20-án közzétett „A Te jelenlétedben” című új Crux-dal szövegét és zenéjét is Marosi Péter írta, s nagy öröm, hogy az együttes néhány kevéssé helyes prozódiájú dalától eltérően itt a tartalom és a forma egyaránt szépen szolgálja az üzenet közvetítését.

A Crux kapcsán könnyen lehet az a benyomásunk, hogy mióta kevesebbet állnak színpadon, több elmélkedős, meditatívabb dalt kerül ki a műhelyükből, míg a nevükkel összeforrt táncos, pörgős nóták mintha háttérbe szorultak volna.

A bő egy éve közreadott „Bekötött szemmel” erre rácáfol ugyan, de az „Ezer”, a „Semmi vagyok”, a „Mert Ő él” hangulatvilága is visszaköltözhetne a repertoárba. Persze, ehhez színpad, közönség/közösség, élő találkozások is jól jönnek.

Várjuk már a Crux-koncerteket!

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.