Hatalmas családi fotózás készülődik – te is részt vehetsz benne

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége különleges mozaikképet szeretne készíteni, amelyhez bárki küldhet képet saját családjáról.

December 15-ig várja a Kárpát-medencei és a szórványban élő magyar családokról készült képek beküldését a szervezet, amelyekből az „Együtt a család” mottó jegyében egy nagy közös képet készülnek összeállítani.

A kezdeményezés a Ferenc pápa által meghirdetett családévhez kapcsolódik, amelynek célja, hogy ismét középpontba kerüljön a házastársi és családi szeretet, valamint új lendületet kapjon a családokat segítő lelkipásztori szolgálat.

– A család lelki erőt talál arra, hogy megnyíljon kifelé, mások felé, a testvérek szolgálatára, az együttműködésre egy mindig új és jobb világ felépítése érdekében; következésképpen képes pozitív indíttatások hordozója lenni;

a család az életpéldával evangelizál – fogalmazott a katolikus egyházfő 2020-ban, a Szent Család ünnepén.

– Olyan családi fényképeket várunk, amelyeken a családtagok együtt láthatók. Lehet ez csoportkép a szűkebb vagy tágabb családról, de lehet egy-egy közös élményről készült fotó is, vagy más olyan témájú, ami megjeleníti a családban megélt szeretet örömét – olvasható a KÉSZ felhívásában.

A digitális, színes, fekvő tájolású, nagy felbontású képeket ide kattintva lehet elküldeni a szervezőknek.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.