Ez a művész átver téged, és milyen jól teszi!

A hamis árnyékok jókedvet csempésznek a közterekre.

Kerítés, kerékpártartó állvány, parkolóautomata oszlopa, utcai pad, szeméttároló – csupa szokványos, állandóan a szemünk elé kerülő tárgy, amelyek szó szerint köz-helyként vannak jelen az életünkben. Elmegyünk mellettük, némelyiket használjuk, de nehéz ezeket a használati eszközöket szeretni.

Számos próbálkozást láthattunk már világszerte arra, hogy így-úgy megpróbálják feldobni, szerethetőbbé tenni ezeket a közterületi berendezéseket, de talán minden más törekvést felülmúl az amerikai Damon Belanger kezdeményezése. Ő ugyanis nem tesz semmit a tárgyakkal, viszont olyan vidám álárnyékot fest nekik a járófelületre, ami mellett nehéz egykedvűen, unottan elsétálni.

Macskaként nyújtózkodó pad, harapós kuka, virággá nyíló kerékpároszlopok… Az alábbi galériában szereplő képek nem tegnap készültek, hiszen egy 2017-es pályázat által kerültek Redwood City flaszterére – az azóta is folyamatosan alkotó művész idén Palo Alto közterén hagyta ott szellemi lenyomatát.

FORRÁSDamon Belanger honlapja
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.