Nem akart gyilkolni az amerikai felvonuláson halálos balesetet okozó sofőr?

Az első sajtóhírekkel és közszereplői véleményekkel ellentétben nem terrortámadás, hanem baleset történhetett Floridában.

A Szemléleken is megírtuk, hogy néhány napja egy autós a tömegbe hajtott egy tengerentúli szivárványos felvonuláson, egy halálesetet és egy súlyos sérülést okozva.

Az MTI közlését sok magyar médium átvette, s abban az is szerepel, hogy az érintett Fort Lauderdale polgármestere szerint „ez terrortámadás volt az LMBT-közösség ellen”, „aligha baleset történt”.

Pedig mostanra úgy tűnik, igenis baleset történhetett.

Ami igaz: valóban a tömegbe hajtott egy autós. Ami a rendőrség közlése szerint nem igaz: hogy ezt gyilkossági szándékkal tette az illető.

A BBC összefoglalója alapján egy 77 éves személyről van szó, akinek olyan betegsége van, amely nehézzé teszi számára a járást, ezért ült autóba. A baleset jelenleg feltételezett kiváltó oka az lehetett, hogy a sofőr elveszítette uralmát a jármű felett. Őrizetbe vették ugyan, de nem emeltek vádat ellene. Ő maga is a felvonulás szimpatizánsai közé tartozott, saját közösségének tagjai az eset elszenvedői.