Jézus második neve, szent politikusunk, migráns papok – Komment-tár extra

Időnként mi is nagyot nézünk, hogy cikkeink milyen gondolatokat csalogatnak elő olvasóinkból.

Az újraindult Szemléleken egyelőre nem tervezzük folytatni a hozzászólásokból szemezgető Komment-tár sorozatot, de lehet, hogy az élet átírja majd ezt a tervünket. Eddig ugyanis nem igazán hangosítottuk fel azokat az olvasói reakciókat, melyeket nem kényszerülünk moderálni – mert nem gyalázkodásról vagy álprofilról érkező trollkodásról van szó, nem sértenek semmilyen írott vagy íratlan szabályt –, elolvasva mégis nagyot nézünk, hogy ezt így most hogyan…

Igen, a Szemlélek felületeire érkező

összes hozzászólást elolvassuk, és adott esetben mérlegeljük,

hogy az általunk fontosnak tartott értékek, elsősorban a párbeszéd emberségességének megőrzése érdekében szükséges-e valamilyen lépést tennünk.

És igen, vannak olyan hozzászólások is, melyektől elkerekedik a szemünk… Mostani összeállításunk válogatás az elmúlt napok olykor megmosolyogtató, máskor elkeserítő terméséből. Az idézett hozzászólások természetesen a legkevésbé sem tükrözik szerkesztőségünk álláspontját. Nem reagálunk, véletlenül sem gúnyolódunk, inkább kritikus gondolkodásra biztatunk annak jelzésével, hogy ilyen vélemények is vannak és megférnek sokszínű társadalmunk közbeszédének nagy tengerében.

Martos Levente Balázs: Püspökként is szeretnék az emberek barátja maradni

Martos Levente Balázs
Fotó: Gégény István/Szemlélek

„És a hajléktalanok továbbra is nemkívánatos személyek lesznek a templomban?”

„Lassan már mindenki püspök lesz, az egyszerű papi helyekre meg migránsokat hoznak.”

„Tiszteletem! Csak maradjon távol az emberektől, mint az elődei. Lehet, nem ez a legjobb, de tartsa meg elődei szokásait. Már megszoktuk, hogy így működik a világ!”

„Csak kerülje a Szemlélek-et!”

„Felháborító, Orbán politikusa lett! Szégyen!”

Ez a pápalátogatás tükröt tart elénk

Ferenc pápa
MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

„Azért jön, mert szeret minket és mert mi is szeretjük őt, amellett mert kölcsönösen megerősítjük egymást a béke a gender és LMBTQ témakörében….”

„Fordítva, a pápának van szüksége ránk, hatalmas reklám neki a mi szeretetünk!”

„Ugyanaz a ráérvényes köbtérfogatú fizika az illusztráció, amit mond, úgyis csak ismétel valamit, békét nem teremt, mert a háború sem létezik (csak valami más van), abnormális érdek (filozófia).”

„Ő is tudja, hogy Jézus második neve Viktor? Vagy még nem világosították fel?”

„Csak meg ne győzze a vezéreinket, hogy álljunk át az EU oldalára!!!??”

„Azért jön, hogy Orbán Viktor miniszterelnök urunkat szentté avatja, mert ő egy angyal, és mindenki tudja, hogy Gyurcsány és a baloldal az ördög!”

„Azért jön, hogy hátha meg tudja győzni Viktort a migrik befogadásáról, mert azért van oda téve, hogy minél többet be kell telepíteni Európába.”