Mi kerül pénzbe egy online magazinon?

Megmutatjuk havi költségvetésünket, és azt is, hogy honnan kapunk forrást mindehhez.

Sokan azt gondolhatják, hogy egy internetes médiatermék fenntartásához nem kell szinte semmi, néhány emberen és laptopon kívül. Már ez sem kis költség, azonban

a munkabéreken és az egyszeri beruházásokon túl számos más dologra is költenünk kell.

A könyvelő, a jogász, az adminisztrátor, az informatikus mind olyan munkát végeznek, mely Olvasóink számára láthatatlan, de nélkülük nem tudnánk biztonságosan, és a jogszabályoknak megfelelően működni. Cikkekről, videókról, podcastról még szó sincsen, máris mennyi minden kell ahhoz, hogy létezzünk! Akkor is, ha – a mi esetünkben – nem kell egy drága, állandó szerkesztőséget fenntartani, és nem kell az írásainkat nyomdába vinni.

Nem szeretnénk lejjebb adni tartalmaink minőségét sem,

ehhez azonban szükségünk van állandó olvasószerkesztőre, fotósra, grafikusra, operatőrre, vágóra, műfajtól függően. Ha ők nem lennének, akkor a kétségtelenül tartalmas, de olykor bonyolult szóhalmazokkal, és az egykamerás felvételek sajátosságaival kedves Olvasóinknak, illetve Nézőinknek kellene megküzdeniük. Mi ezt nem szeretnénk.

Készítettünk Nektek egy ábrát a havi kiadásainkról, illetve arról, hogy mennyi pénzből milyen tartalmakat tudunk előállítani:

És hogy mindez mikor tud megvalósulni? Akkor, ha Olvasóink, azaz Ti, szeretnétek, hogy létezzünk, hogy folytassuk a megkezdett munkát. Számos más orgánummal szemben a Szemlélek sem állami, sem egyházi támogatásban nem részesül, kiadásainkat kizárólag magántámogatásokból, illetve adományokból fedezzük.

Ha eldöntötted, hogy szeretnél támogatni bennünket, nekünk

azzal teszel a legjobbat, ha akár kisebb összeggel, de rendszeresen hozzájárulsz költségeinkhez.

Ezt akár már havi 500 forinttal is megteheted, ami neked egy presszókávé ára, de nekünk a fennmaradásunkat jelentheti.

Hiszel abban, hogy a Szemlélek sokszínűsége hiánypótló a hazai közgondolkodásban?

Ide kattintva segíthetsz nekünk, hogy fennmaradhassunk!

1 hozzászólás

  1. Sziasztok,

    Nagyon jó cikkeitek vannak, de túl sok a klisé is, így kevés ember nézi a podcastokat, olvassa az írásokat. Új emberek új megközelítések kellenének, új szempontok. Őszintébb valós kérdésfelvetések.
    Sajnálnám ha eltűnnétek, gondoltam feldobom az oldalt pár hozzászólással, elgondolkodtató szemponttal. Nem lesznek hosszúak, sokat dolgozom…
    Aprópó: a munka, mint téma sose jelenik meg sehol sem… egy prédikációban sem hallottam még erről, itt az oldalon sem foglalkoztok vele. Az emberek nagy része reggeltől estig gályázik a családjáért. Mond erről valamit a Biblia? De még mennyit! Jézus kb 17 évesen kezdhetett el dolgozni. 13 éven keresztül végzett ács munkát, ez alatt se nem tanított, se nem csinált csodát. Csak szépen fogadta a klienseket, akik a munkát nyilván tegnapelőtti határidővel kérték. Tizenhárom évig… Belegondolunk ebbe? Hogy így vállalt közösséget az emberekkel? És aztán csak 3 évig tanított. Csak egy a fejemben lévő sok felvetés közül…