Van olyan ismerősöd, akiben mindig megbízhatsz?

Ebben a dalban ott a válasz.

Újabb zenei videós cikkünkben nagy ugrást teszünk az időben – egészen 1980-ig lapozunk vissza a naptárban. Ekkor írta meg világszerte ismertté vált dalát Michael Ledner, de nem igazán jókedvében tette.

Épp válófélben volt, miután tönkrement a házassága, s akkori érzéseit öntötte dalba, így született meg a „You Are My Hiding Place” kezdetű rövid fohász.

– Ültem az ágyamon, kezemben a gitár, mellettem a Bibliám, ami épp a Zsoltároknál volt kinyitva – emlékezett vissza az ihletett pillanatokra a szerző.

Érdekesség, hogy pár évvel később, 1985-ben Andrew Lloyd Webber egyik opuszában egészen felismerhetően visszaköszönt Ledner dallamvezetése: az Operaház fantomja az érintett mű. A keresztény szerző nem kívánt ügyet csinálni a dologból, mondván, azért írta a dalt, hogy valamilyen módon minél többeket Istenhez vezessen.

Sokféle feldolgozással találkozhatunk a világhálón, itt van például egy hangszermentes változat:

Eddig még nem találkoztam olyan fordítással, amely méltó lenne a magyar nyelv prozódiájához és az eredeti üzenet lényegéhez, készítettem egy magyar változatot, amely az alábbi videó által hallgatható meg, a leírásban a szöveg és az akkordmenet is elérhető.

FELHASZNÁLT IRODALOMKeresztény zenészek fóruma
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.