Profi búcsúval indul a zsidó újév

Esti Tükör, 2021. szeptember 6.

88 éves korában eltávozott közülünk a francia színészlegenda, Jean-Paul Belmondo. Nem hogy felsorolni, összeszámolni is nehéz lenne filmjeit, de aki belevágna, ide kattintva tehet egy próbát.

Nem úsztuk meg ezt a napot az ördög ügyvédje körüli csűrcsavarások újabb részleteinek napvilágra kerülése nélkül. Ármány, leleplezés, zsarolás, nyomozás – mint egy krimiben, csak épp ez a valóság, ami hazánk közéletében zajlik.

Belmondo
Piero Marini érsek Budapesten (magyarkurir.hu)

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus első teljes napján számos előadás, imaalkalom adódott, szentmisét mutatott be például Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke.

Kiesett az előválasztási folyamatban a miniszterelnök-jelölti versengésből Pálinkás József, de az Új Világ Néppárt elnöke egyáltalán nem csalódott – képviselőjelöltként igenis indulni tervez a jövő évi parlamenti választáson.

Belmondo
Az MTA volt elnöke kiesett, de nem esett kétségbe (Index.hu)

Ha hinni lehet egy érdekes információnak, ki kell dobni egy kormányzati informatikai rendszert (az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető programja, vagyis a KÉR). Egyes számítások szerint 14 milliárdos fejlesztés futott vakvágányra.

Belmondo
Marija Kalesznyikava (AFP via 444.hu)

11 év börtönre ítélték a fehérorosz ellenzék vezéralakját. Marija Kalesznyikava mellett Makszim Znak is hossző időre rács mögé kényszerül ő 10 évet kapott. Mindketten „a fehérorosz állambiztonságot veszélyeztető akciókra való felhívás” miatt bűnhődnek, de „a hatalom megszerzése érdekében szervezett összeesküvéssel” és „szélsőséges szervezet létrehozásával” is megvádolták őket.

A zsidó újév alkalmából a hazai zsidóságot Orbán Viktor is köszöntötte. – Bízom abban, hogy a sófár hangja idén egy több örömöt adó időszak kezdetét is jelzi – fogalmazott a kormányfő.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.