A pápa áldásával ért véget a szlovák elnök édesapjának földi élete

Zuzana Čaputová két atyától búcsúzott szeptember 15-én.

79 éves korában elhunyt Štefan Strapák – a szlovák államfő édesapja régóta súlyos betegségben szenvedett. A hírt maga az elnöki hivatal hozta nyilvánosságra, egyben közölték, hogy magánéleti okokra hivatkozva módosítják a közéleti vezető további programját.

Azért érdemel figyelmet ez a gyászhír, mert épp ezekben a napokban tett látogatást Szlovákiában Ferenc pápa, aki, miután értesült az államfő édesapjának válságos állapotáról, megáldotta a haldokló férfit.

szlovák államfő
Forrás: Zuzana Čaputová Instagram oldala

– Ma elbúcsúztam a Szentatyától a repülőtéren. Lélekben a saját apámnak is búcsút intettem. Hétfőn még érzékelte, amikor elmondtam neki, hogy a pápa megáldotta. Békében távozott, otthon, családja körében. Mindent köszönök, Édesapám – osztotta meg gondolatait közösségi oldalán Zuzana Čaputová szlovák államfő.

FELHASZNÁLT IRODALOMTV Noviny
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.