1.4 C
Budapest
2023. január 27., péntek

Címke: Magyarország

Hitélet szempontjából Európa sereghajtói közé tartozik Magyarország

0
A tények nem igazolják azok véleményét, akik szerint indokolt lenne keresztényként, morális erőként hivatkozni hazánkra.

Túl kellene már nőnünk az áldozatszerepen

0
A Szemlélek Társalgóban ezúttal a 2022-es év tapasztalatait összegezve beszélgettünk közéletről, kereszténységről és a magyar néplélekről.

5 jel, ami a hazai közélet súlyos morális válságát tükrözi

0
Ha nem okozna elég gondot a szomszédunkban dúló háborús agresszió és a részben annak nyomán egyre terebélyesedő gazdasági válság, még erkölcsi (ön)sanyargatástól is szenved nemzetünk.

Ferenc pápa és a magyarországi katolikus egyház

0
Miközben az erősen átpolitizált hazai közélet szereplői folyamatosan próbálják a maguk pártjára állítani a katolikus egyházfőt, e hiperaktivitást a főpásztorok részéről sajátos némaság kíséri.

Mindenkire haragudtam, aki hagyta, hogy mindez megtörténjen velem

0
Magyarországon száz családon belüli gyermekbántalmazásból tíz derül ki, és egy esetben indul eljárás. A bántalmazottaknak esélye sincs, hogy a velük történteket feldolgozzák.

Ki gyógyítja be Magyarország lelki sebeit?

0
A Szemlélek Társalgóban ezúttal két, a média világában is aktív teológussal beszélgettünk a hazai valóságról.

A hatékony segítségnyújtás alapja a csapatmunka

0
Ezekben a napokban rengeteg jóság árad a magyar szívekből az üldözöttek felé. De hogyan segítsünk jól? Erre a kérdésre kerestük a választ egy tapasztalt karitatív szakember segítségével.

Sokan meg akarják mondani Istennek, hogy melyik pártot segítse hatalomba

0
Január 9-én kezdődött egy 12 hétig tartó közbenjárás Magyarországért, az Őrtüzek Imádság Háza kezdeményezésében – a szolgálat vezetőjét, Somogyi Tibort kérdeztük a program hátteréről, részleteiről, céljairól.

Márki-Zay Péter: Ki kell szabadítani az egyházakat a politika fogságából

0
Szerethető, fejlődő országot építene miniszterelnökként, tud jót mondani a jelenlegi kormányról, nem is keveset, a vallási élet támogatását fontosnak tartja, a bűnt pedig mindig néven nevezi.

Él és virul a békepapság Magyarországon

0
A felismerés kormánypropagandistáktól származik, alapvetően igazuk is van, a kifejezés valódi jelentésével viszont aligha vannak tisztában.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.