Egy apácát is a világ legbefolyásosabb női közé választottak

A Forbes magazin harmadszor állította össze az élet különböző területein tevékenykedő – például a tudomány, a gazdaság, az emberi jogok, a divat és az egyház jövőjét alakító – 50 év feletti nők ötvenes listáját.

Az összeállítás inspiráló nők példáján, életútján keresztül szeretne rámutatni az emberélet második felében rejlő lehetőségekre. Idén Európa, Afrika és a Közel-Kelet legnagyobb hatású, az ötödik X-en túli női között található Nathalie Becquart is, akinek üzenete, munkássága az elismerésnek köszönhetően szélesebb körhöz eljuthat.

Nathalie nővért Ferenc pápa 2021-ben a püspöki szinódus altitkárává nevezte ki. A pápa legfőbb tanácsadó testületének tagjaként ma ő a legmagasabb beosztású nő a Vatikánban, és az első nő, aki szavazati joggal is rendelkezik. Nathalie Becquart a párizsi HEC üzleti iskolában szerzett vállalkozói mesterdiplomát, és marketing tanácsadóként dolgozott, mielőtt 1995-ben, 26 évesen csatlakozott a Xavière nővérekhez.

Nathalie nővérrel a Szemlélek még 2023 nyarán készített videóinterjút, ahol a xavériánus szerzetes hangsúlyozta, hogy a jövő egyházát nem egy hierarchikus, fentről bíráskodó szervezetnek, hanem egy mindenkit meghallgató közösségnek látja.