Hogyan lett egy árván maradt kisfiúból mosolykészítő?

Sokak számára hihetetlenül nehéz volt az elmúlt egy év, ezért is adhat erőt egy nagyon inspiráló történet.

Félelemmel vegyes bizonytalanság és sok bánat terheli azokat, akik a vírus miatt elvesztették szeretteiket, munkájukat, eddigi megszokott életüket. Mivel a járványnak még koránt sincs vége, az emberek továbbra is küzdenek és nagyon rá vannak szorulva egy kis mosolyra. Jaden Hayes, az árván maradt kisfiú története sokat segíthet ebben. Ő ugyanis a szomorúságát és a félelmeit elképesztő módon dolgozta fel.

Jaden 4 éves volt, mikor apja elhunyt, majd két évvel később édesanyja álmában halt meg. Bánatában arra jött rá, milyen nehéz neki látni, hogy mások szomorúak. A kis árva úgy döntött, hogy orvosolja ezt. Az akkori nagynénje és gyámja, Barbara segítségével elment és rengeteg apró játékot vásárolt, hogy azokat a járókelőknek átadva mosolyra fakassza őket.

A CBS televízió klipjeiben négy különböző alkalom látható, amikor a kisfiú odament idegenekhez és apró ajándékokat adott át nekik. Csupán annyit kért cserébe, hogy mosolyogjanak. Nem meglepő, hogy erőfeszítései sikeresek lettek!

„Áradt az öröm ebből a gyermekből, és minél több embert mosolyogtatott meg, annál jobban ragyogott” – magyarázta nagynénje.

A forgatás idején a kisfiú 500 ember mosolyát számolta össze. Készségesen beismerte, hogy még mindig szomorú az anyja halála miatt, de a mosoly küldetést, célt adott neki.

Ennek már közel hat éve. Jaden mostanra 12 éves lett és továbbra is végzi a szolgálatát. Nagynénjénél és nagybátyjánál él az USA- ban, Georgia államban. Van egy Facebook oldala, a Jaden’s Journey , ahol a fiatal mosolykészítő még sok örömet ad másoknak.

Kezdetben az volt a célja, hogy kedves gesztusával 33 000 embernek csaljon mosolyt az arcára, történetének terjesztésével ez mostanra már biztosan sikerült.

FORRÁSaleteia
Sokszor szeretnénk jobbra írni a másik embert anélkül, hogy igazán elolvasnánk. Hiszem, hogy minden tettünk egy firka, vagy egy szép vonás életünk pergamenjén. Azért írok, hogy minél többen és minél jobban szeressük egymást elolvasni.