„Tegye le a palástot!”

Vannak, akiknek minden szabad – ezzel a mondattal kezdte Facebook-bejegyzését az egykori tököli kántor, aki most petíciót indított Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell címmel.

Vargha Anikó a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának helyettesét közbenjárásával kegyelemhez segítő Balog Zoltánról azt nyilatkozta, hogy „az egész országra rányomta a bélyeget”. Közösségi oldalán megjelent posztjaiban korábban többször is hangot adott véleményének, és felszólította a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, hogy „ne fertőzze tovább a Református Egyházat!”, és „megbukott, tegye le a palástot!”.

Az asszony a tököli református egyházközösség kántora volt, nemrégiben azonban a presbitérium indoklás nélkül megvált tőle.  Ezt követően Vargha Anikó úgy döntött, hogy amíg Balog Zoltán a Dunamelléki Egyházkerület vezetője, felfüggeszti tagságát a tököli református egyházközségben.

A református hívek által most indított petícióban azt írják: „Az egyházban még a jogosnak tűnő érdek sem lehet fontosabb, mint a krisztusi értékek. Balog Zoltán a szimbóluma a politika térhódításának az egyházban.”

Kiemelik, hogy „papjaink anyagi és egzisztenciális függőségük miatt félnek kiállni. Nekünk híveknek kell őket és az egyházat megvédenünk”, és ebben „minden keresztény érzületű” honfitársunk támogatására számítanak.