6.9 C
Budapest
2024. február 25., vasárnap

Címke: katolikus egyház

A jövő azzal kezdődik, hogy kimondjuk, amit szeretnénk

0
Az elmúlt időszakban is sokan megfogalmazták, hogy milyen egyházat szeretnének. A megujul.hu oldalán továbbra is várjuk az építő jellegű hozzászólásokat, "egyházálmokat."

Vajon Ferenc pápa is így építené meg a katolikus egyetem új...

0
A meghívott püspök ugyan nem jött el, mégsem maradt egyházi vezető üzenete nélkül a katolikus egyetemről szóló közmeghallgatás.

Katolikus statisztika: a papok száma csökken, a hívők száma növekszik

0
A hétvégi missziós vasárnap előtt a vatikáni Fides hírügynökség közzétette statisztikáit.

„Hiszem, hogy az egyház valami különleges dolog”

0
Miközben Rómában zajlik az egész világegyházat érintő püspöki szinódus, érdemes újra rápillantanunk a német katolikus egyház Szinodális Útnak elnevezett, a világegyházi folyamattól sok tekintetben eltérő kísérletére, megismerni nehézségeit, kríziseit és eredményeit.

Antoine Kambanda: A világbéke az otthonunkban kezdődik

0
Megölték a szüleit és öt testvérét, ő cserébe a megbocsátás nagykövetévé vált. Ruanda első bíborosa – akit II. János Pál pápa szentelt pappá – nyilatkozott a Szemléleknek.

Erdő Péter átlépett egy határt – vajon miért tette?

1
Sokakban megdöbbenést váltott ki, hogy a magyar katolikus egyházi vezető is ott volt a Kötcsei Találkozó nevű zárt körű pártrendezvényen.

Mit kapunk, ha letöltjük a KAPP-ot?

0
Az MKPK megbízásából fejlesztett alkalmazás célja, hogy a Magyar Katolikus Egyház hírei, eseményei, hasznos, letölthető anyagai egy helyen megtalálhatók legyenek.

Bátran halad a megújulás útján a katolikus egyház – ez a...

0
Miközben újabb szintre lép a Vatikánból kiinduló szinodális folyamat, rendre kritika éri a hazai egyházi vezetést a bekapcsolódás aktivitása miatt.

„30 magyar egyházi abúzusról biztosan tudunk”

0
A visszaélések feltárásával foglalkozó szerzetes szerint a magyar katolikus egyház vezetői jelenleg a diffúz rettegés állapotában vannak.

Ez a pápalátogatás tükröt tart elénk

1
A pápa közelgő magyarországi látogatása kapcsán kérdezték a Klubrádió reggeli információs műsorában a Szemlélek lapigazgatóját.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.