Aranyos paralimpia, vétós atlétika

Esti Tükör, 2021. augusztus 26.

Megszületett az első magyar aranyérem a tokiói paralimpiai játékokon, a 28 éves Veres Amarilla párbajtőrben szerezte meg az első helyezést.

A szép eredmény ellenére szomorúan indult ez a csütörtök, ugyanis a kabuli repülőtéren délelőttől kezdődően több robbantás és lövöldözés történt, némely hírforrások szerint akár 60 civil és legalább 4 amerikai katona halhatott meg a táliboknál is radikálisabb, vélhetően az iszlám Államhoz köthető terroristák támadásai miatt.

atlétikai stadion
Így néz most ki az atlétikai világbajnokságra épülő stadion (Index.hu)

Több Budapesthez kapcsolódó információ is sokak érdeklődését felkelthette a mai napon: Karácsony Gergely egyrészt bejelentette, hogy a Fudan Egyetem ügye miatt vissza tervezi vonni a főváros hozzájárulását a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

A főpolgármester közlése szerint másrészt a 14 éven aluliaknak már idén szeptembertől díjtalan lehet a budapesti tömegközlekedés használata, és ez csak egy a fejlesztési lépések bejelentett listájából.

sikló
A Gellért-hegyre tervezett sikló látványterve (Gellérthegyi SIKLÓ Kft.)

Ha ez még nem lenne elég: sikló épülhet a Gellért-hegyen, amely óránként akár 1200 utas feljutását teszi majd lehetővé.

Bajnokok Ligája
Magyar játékosok az európai elitben, de külföldi csapatokban (nso.hu)

Noha hazai csapat nem jutott be a csoportkörbe, magyar játékosok is érdekeltek a labdarúgó Bajnokok Ligája aktuális sorozatában. A mai sorsoláson eldőlt, hogy Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter olyan ellenfelekkel fog találkozni hamarosan, mint Messi, Neymar…

Zárásként újabb sportos vonatkozású interjút ajánlunk: az idei nyári olimpián megszerzett 20 éremből 16 megszerzésénél jelen volt a Szemlélek munkatársa, Gundel Takács Gábor, aki ismét kifejezte reményét, hogy egyszer talán hazánk is otthont adhat hasonló világeseménynek.

Tokió olimpia
Szerzőnk közös fotója Szilágyi Áron olimpiai bajnokkal, aranyérme megszerzését követően a tokiói éjszakában
Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.