11.5 C
Budapest
2024. április 22., hétfő

Címke: egyházak

Ha valóban ezt mondta a kormányfő, akkor nem érti, nem is...

0
Az ortodoxok nem vitamentesek, a hit nem fog eltűnni, a különböző felekezetek méricskélő hasonlítgatása a sötétség malmára hajtja a vizet.
egyházfinanszírozás
00:44:19

„A magyar egyházak nem függetlenek az államtól, cserébe szinte mindent megkapnak”

0
A Platthy Iván egykori egyházügyi államtitkárral készült videóinterjúnkból kiderül, hogy az egyházfinanszírozás kérdése a mai napig megoldatlan, és a rendezés nem pénz, hanem szándék kérdése.

Az Egyház passiója

0
Fényűző emberi intézmények, világi érdekek, alantas visszaélések formájában folytatódik Jézus Krisztus szenvedéstörténete, melynek egy kimenetele lehet.

Vízen járás vagy szokáskereszténység – tiéd a választás!

0
Nem az egyházak ideje járt le, csak a kultúrkereszténységé. A valódi Krisztus-követés még mindig a jövő és a reménység útja.

Platthy Iván: Nem az államnak kellene finanszíroznia az egyházak hitéleti működését

0
A nyugalmazott címzetes egyházügyi államtitkár szerint meg kellene teremteni az egyházak mindenkori politikától független gazdálkodásának feltételeit.

Végre: régóta várt egységben szólaltak meg hazai vallási vezetők

0
14 közösség nevében jelent meg közös nyilatkozat, amely egy ritkán tapasztalt, üdvözlendő nyilvános együttműködés jelének tűnik. A megfogalmazás kapcsán azonban felmerülnek kérdések.

Új német kormánykoalíció – jégkorszak vár a keresztényekre?

0
Nyár elején még senki nem tartotta valószínűnek: az új német kormányból kiesett a fekete és maradt a „közlekedési lámpa”.  Mit jelent ez a keresztényeknek?

NEK-em bejött!

0
Biztos nem volt minden tökéletes, de egészében véve nagy áldás és nagy ajándék volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Árokásók helyett hídépítőkre van szükség

0
Két evangélikus lelkész az elmúlt évtizedekről, összetartásról és barátságról, megpróbáltatásokról és megújulásról.

Beer Miklós: Ismerj meg egy szegény embert!

0
A közelmúltban a szegények melletti elköteleződéséért Fidentia pro ecclesia emlékéremmel kitüntetett Beer Miklós váci megyéspüspök érthetőnek nevezte a kormány közterek megtisztítására vonatkozó szándékát, de úgy gondolja, a hajléktalanok eltávolítása, kriminalizálása, esetleges elzárása nem oldja meg a problémát. 
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.