Épp megújul a katolikus egyház. Benne vagy?

Ferenc pápa olyan csúcstalálkozót hívott össze idén októberre, amelyből még nagy dolgok is kisülhetnek.

Szeptember 30-án hangulatos imaesttel veszi kezdetét a szinodalitásról szóló szinódus. Ugyan a Szemlélek felületén kívül csak elvétve találkozhattak ezzel a hírrel a magyar társadalom tagjai, de rajtunk nem múlik a jövőben sem, hogy elhozzuk hazánkba az épp bővülő időszakát élő katolikus világegyház jövőjét markánsan befolyásoló tanácskozás üzeneteit.

Több cikkben, interjúban foglalkoztunk már a szinodális folyamattal, a szinodalitás kifejezés jelentésével, különösen is azzal, hogy mi a célja ennek a megújulásnak – a lényeg egymás meghallgatásán, a figyelmességen, a közös tervezésen, együtthaladáson van.

Szeptember utolsó szombatján 17 órától 19 óráig a Szemlélek magazin közösségi oldalán élő közvetítés által bárki bekapcsolódhat a Ferenc pápa által vezetett, I. Bartholomaiosz ökumenikus ortodox pátriárka, Justin Welby anglikán érsek, Alois testvér, a taizéi közösség vezetője és más keresztény pásztorok részvételével zajló, fiatalosra hangolt „Together” eseménybe.

Munkatársunk ott lesz a Lateráni Szent János bazilikában, elkíséri a fiatalokat a Róma szívében megvalósuló zarándoklaton, médiafelületeinken pedig helyszíni fotókkal jelentkezünk ezen a különleges napon.