11.5 C
Budapest
2024. április 22., hétfő

Címke: húsvét

A pészah gazdagsága – interjú Darvas István főrabbival

0
A zsidóság gazdag ünnepei közül kiemelkedik a pészáh, amikor a hívek szimbolikusan újra és újra kivonulnak Egyiptomból – mai értelemben kivonulnak onnan, ahol már nincs maradásuk.

Éljünk úgy, hogy minél többen vágyjanak hinni!

0
Kit érdekel a megváltás, az önfeláldozó szeretet ünnepe? A feltámadás jól hangzik, csak nehéz hinni benne címmel jelent meg hétvégén a Telexen Gégény István teológus, a Szemlélek lapigazgatójának írása.

„Meghalljuk-e a Teremtő szavát legalább ilyenkor?”

0
"Tudjuk-e értékelni, becsülni, gondozni, szeretni mindazt, ami él?" – teszi fel a kérdést legújabb írásában, a soha el nem múló élet ünnepén Korzenszky Richárd bencés szerzetes az Országút oldalán.

Baán Izsák: „Húsvétkor a saját létünk titkát is ünnepeljük”

0
A Szemlélek Társalgó vendége ezúttal dr. Baán Izsák bencés szerzetes, a bakonybéli bencés közösség vezetője volt, aki mesélt arról, hogy mit tanulhatunk az általa oly szeretett sivatagi atyáktól, milyennek képzeli el az egyházat, hogyan ünneplik a húsvétot Bakonybélben, és hogyan lehetne mindannyiunknak tartalmas szent háromnapunk.

Húsvét felé: „Mindig ott van a remény” – interjú Berecz...

0
Segít az égre tekinteni – a húsvét megtart és értelmet ad az életnek.

Húsvét felé: „Nemcsak a bűnbánat és a szenvedés ideje, hanem az...

0
A református egyház húsvéti gyakorlata egyszerre nagyon szabad és nagyon különleges, átjárja a feltámadás öröme.

Húsvét felé: „Napról napra közelebb Jézushoz” – interjú Zajácz Gábor görögkatolikus...

0
Mind között tán a legszínesebb a görögkatolikus egyház böjti időszaka – legyen szó a táplálkozásról, a szertartásokról vagy a megélésről.

Beer Miklós: „Útitársak vagyunk”

0
A legértékesebb, amit egymásért tehetünk – a nyugalmazott váci püspök legújabb videójával kíván áldott húsvétot mindenkinek.

Téged mi hoz tűzbe?

0
Húsvét nem csupán egyetlen nap, vagy egy hétvége, hanem egy többhetes ünnepi időszak, amely épp csak elkezdődött. Varga László püspök nem is hagyja, hogy kialudjon a láng a szívünkben.

Fabiny Tamás: Magyarország nem keresztény, a valódi béke igazságos

0
Az evangélikus püspök fontosnak tartja a kereszténydemokrata szellemiséget, de elfogadhatatlan számára a szószéki pártpolitizálás, transzparenciát sürget az egyházak és kormány együttműködése kapcsán.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.