30.1 C
Budapest
2024. július 21., vasárnap

Címke: jövőkép

Hogyan élhetünk 100 éves korunkig?

0
Élhetünk ilyen sokáig? A tudomány szerint erre minden lehetőségünk megvan. De hogyan élhetjük meg a 100 éves kort? Egy orvosbiológiai mérnököt kérdeztünk, aki legyőzte a rákot, és ma egészségesebb, mint valaha.

Tanár? Talán…

0
Az oktatás témája évek óta napirenden van, de a státusztörvény terve, majd bevezetése óta aktív problémaként ivódott be a magyar társadalomba. Pedagóguspályára készülő fiatalokkal beszélgettünk.

Vagy a klíma változik, vagy mi változunk

1
A legújabb kutatások szerint nemcsak, hogy gyereket nem vállalnak a fiatalok a klímaszorongás miatt, de egyre többen közülük azért nem tanulnak tovább, mert nem látják értelmét befektetni a jövőbe. De valóban ilyen rossz a helyzet?

A lábuk alól kiment a talaj, de bátran használják a szárnyaikat

0
A Szemlélek Társalgó 11. adásában a digitalizáció előnyeiről és veszélyeiről, reményekről, kihívásokról, a jövőről társalogtunk két ifjú kollégánkkal.

5 dolog, amin sürgősen változtatnunk kell az egyházban

0
Luther Márton egykori 95 pontjához képest ma talán egy őszinte tükörbe nézés is elegendő lenne az egyház széthullásának megelőzéséhez.

Miért tűnik úgy, mintha a keresztények szinte csak szóban védenék a...

0
Tele van a jó Isten padlása a Földért mondott imákkal, szentmisékkel, istentiszteletekkel, de mintha az Őt megvallóktól igazán hatékony, szervezett cselekedetekre vajmi kevéssé számíthatna.

Nem ússzuk meg

0
Esti Tükör, 2021. augusztus 30.

Összedőlő templomok, növekvő egyház

0
A vallás, főként a kereszténység éppen futótűzként terjed a világon, csak mi, itt az öreg kontinensen még nehezen látjuk a templomoktól az egyházat. A felvilágosodás...

Ki törődik Kovács Pistivel?

0
Sokéves kampányszöveg újragondolva, egy gyermekfelügyelő szemszögéből.
- Advertisement -

Ajánló

Szeretnéd cikkeinket kényelmes hírlevél formában olvasni?

Iratkozz fel neked szóló e-mailes e-magazinunkra, amelyet hetente küldünk számodra.