Gyere, gyújtsd meg a fényt! – #szívmelengető

Lélekemelő dalok segítenek felkészíteni a szívünket karácsony ünnepére.

Adventben egyszerre szembesülünk az egyre korábban érkező sötétség hatásával, miközben a kereskedelem csokimikulásözöne és az alkalmi bódévárosokból lehalkíthatatlanul áradó csendeséjezés közepette igyekszünk lelkileg nem kifáradva elérkezni a jászolhoz.

Zenei rovatunkban most

abban igyekszünk segíteni, hogy sikerüljön annak megélni ádvent időszakát, ami ennek a négy hétnek a küldetése:

felkészülni, átgondolni, tisztába tenni, egy kicsit lelassulni, figyelni, várakozni, vágyakozni.

Meglásd, eljön!

A magyar nyelven is elterjedt, Úrjövetre váró éneket annak a The Piano Guys nevű formációnak az instrumentális feldolgozásában ajánljuk meghallgatásra, amelynek tagjai elkötelezett hívő életet élnek. Akár háttérzeneként hallgatni is felemelő.

Jó reggelt, alvó szívek!

Varga Attila szerzeménye méltán vált ennek az ünnepi időszaknak a klasszikus dalává, népénekévé, villámcsődületeken is felcsendült már.

Nyíljon ki a végtelen!

Ha valami igazán klasszikus dalnak számít hazai keresztény körökben, az Borka Zsolt opusza. Az eredetinek számító, 1990-ben még magnókazettán kiadott felvételt mutatjuk, de az érdeklődők akár papnövendékek kórusának feldolgozását is elérhetik ide kattintva.

Nehogy átaludd azt az éjszakát!

A szintén amerikai Casting Crowns dala arra figyelmeztet, hogy volt a történelemben egy település, amelynek lakói lemaradtak a csodáról, ami náluk történt volna meg, ha ajtót nyitottak volna a kopogtató Józsefnek és Máriának. Ugyanígy ma is van rá esélyünk, hogy készületlenül találjon minket az ünnep, hogy lemaradjunk róla, amikor egy csendes éjszakán visszatér a Megváltó.

Legyünk mi a fény!

Geszti Péter a karanténos karácsonyvárás időszakában adta közre Csillagszórás című dalát, amelynek üzenete akkor is aktuális, amikor már nem csak álmainkban ölelhetjük meg szeretteinket.

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.