Táncoló apácák szállíthatják az idei nyár egyik slágerét

Ez a dal alaposan meg van fűszerezve minden égi és földi jóval.

Spanyol szöveg, lüktető ritmus, egyszerű tánclépések, vidám dallamvezetés, lélekfrissítő mondanivaló – mintha a Despacito hangulatát kereszteznénk a Jerusalema mozgalmasságával és üzenetével.

A „Vivir el hoy” cím olyasféleképp fordítható magyarra, hogy „Élj ma”, avagy „Éld meg a mát”, ami határozottan asszociál múlt heti dalos ajánlónkra, amikor a „Ma van a napja” című, ugyancsak spanyol dal került terítékre.

Ezúttal ugyancsak apácák az előadók (Kairy Marquez és Estación Cero közreműködésével), de ők Kolumbiában élnek és zenélnek. A „Comunicadoras Eucarísticas” szerzetesi közösséget nevének megfelelően az Oltáriszentség kommunikátorai, másként megfogalmazva evangéliumi örömhírnökök alkotják. És ezt igen aktívan teszik: Youtube csatornájukon havonta több tucat videót tesznek közzé – ezek között szerepel a mostani dal is.

Aki megnézi a videót, talán úgy érzi, kár is lefordítani a szöveget, annyira átjön a klipen a lényeg. A fő üzenet a bizonytalan holnap és az elmúlt tegnap közötti időszak, a ma megélésére buzdítás. Nem nehéz kitalálni, hogy Istenre fókuszálnak a sorok, aki számára nincs lehetetlen, aki szeretetével átölel és üzeni: minden rendben lesz.

Aki kedvet kapott a refrént kísérő tánc megtanulásához, az alábbi videó segítségével gyakorolhatja az elsőre talán kihívósnak tűnő mozdulatsort:

Zenével együtt így kell járni:

Szabadon elkötelezett - ez a két szó fejezi ki legjobban mindazt, aki vagyok, ahogyan gondolkodom. A párbeszéd a lételemem: rengeteget tanulok a másokkal való dialógusokból. Hiszek benne, hogy mindenkit gazdagabbá tesz, ha kevesebbet ítélkezünk és többet kérdezünk.